Negende editie Bouwdorp groot succes!

Bouwdorp Achterveld was ook dit jaar weer een groot succes! Het thema van dit jaar: De lucht in.
Van maandag 26 tot en met vrijdag 30 augustus werd er hard gewerkt aan talloze bouwwerken. Op het bouwterrein was van alles te zien: van luchtballon, tot de BADcave en een Disney Up-huisje. De eerste prijs ging uit naar een reusachtige vlinder gemaakt door de groep De Vrolijke Vlinders.

bouwdorp achterveld - vrolijke vlinders

Maar het bleef niet bij bouwen alleen. Voor de bouwers was er ook een actief sport- en spelprogramma en werd de week afgesloten met een heus improvisatietheater.
Ook de Young*** (jongeren van de 1ste en 2de klas van het voortgezet onderwijs) hadden deze week een actief programma. Zij konden o.a. meedoen aan een workshop striptekenen, een workshop hoofdmassage, een tennisclinic en het maken van een heerlijke maaltijd voor de mensen uit huize St. Josef. Dit alles werd in goede banen geleid door de vele vrijwilligers die het bouwdorp al jaren rijk is. 'Het evenement is voor alle leeftijden leuk. Het dorpse komt met dit evenement echt goed naar boven en iedereen gaat gemoedelijk met elkaar om,' aldus Eveline van Ommen, begeleidster van de Young***.

Volgend jaar bestaat Bouwdorp Achterveld tien jaar! De week vindt waarschijnlijk plaats in de eerste week van de schoolvakantie en belooft ook volgend jaar weer een groot succes te worden vol gezelligheid en bouwplezier

Bron: Shannon Kroeze en Angela Tijmensen via Leusderkrant.nl en www.bouwdorp.achterveld.net