Start bouw 't Erf

Geplaatst op 31-10-2014 om 00:00

bouwplaats veld 8

In Achterveld zijn de werkzaamheden voor de bouw van de eerste huurwoningen 't Erf in volle gang. De bouwlocatie is ingericht, de heipalen gaan de grond in en er is een begin gemaakt met het storten van de fundering voor de woningen.

Op dinsdag 4 november storten we het laatste deel van de fundering. Dat is voor de woningstichting, ontwikkelaar, bouwer en gemeente een feestelijk moment. Er wordt die middag een officiële handeling verricht waarbij een zogenoemde "tijdscapsule" de grond in gaat. Leerlingen van groep 7/8 van Het Startblok en de leerlingen van groep 8 van de St. Jozefschool gaan de tijdscapsule vullen met mooie wensen en tekeningen. De kleuters van St. Jozef gaan de buis versieren met hun handafdrukken. De tijdscapsule wordt op 4 november in het beton gestort. Dat betekent dat die tijdscapsule pas weer boven de grond komt, op het moment dat de woningen ooit nog eens afgebroken worden. De werkstukken van de kinderen worden dus jarenlang onder de woningen bewaard en komen in de toekomst als een 'archeologische vondst' weer boven de grond.

De inwoners van Achterveld (en andere geïnteresseerden) zijn uiteraard van harte welkom bij deze officiële handeling op dinsdagmiddag 4 november aanstaande. De ontvangst is vanaf 15.30 uur op de parkeerplaats aan de zijkant van De Roskam. Na enkele korte toespraken wordt tussen 16.00 en 16.15 uur de officiële handeling verricht en gaat de tijdscapsule 'voorgoed' de grond in. Daarna is er voor jong en oud nog een drankje met iets lekkers.

Informatie over het verhuurproces van de woningen is te vinden op www.woningstichtingleusden.nl