Tijdcapsule in fundering gestort

Kinderen van de basisscholen in Achterveld plaatsten dinsdag 4 november een tijdcapsule in de fundering van de nieuwbouwwoningen 't Erf in project Groot Agteveld. Met deze handeling is de bouw van de eerste 22 sociale huurwoningen in Achterveld officieel gestart.

start bouw wsl

start bouw wsl groep

In de tijdcapsule zitten tekeningen van de kinderen op Het Startblok en de St. Jozefschool. Na een presentatie op school door uitvoerder Allard Lassche (Koopmans Bouwgroep) werden de mooiste woningen en wensen voor de toekomst vastgelegd op papier. Een week later was het dan echt zo ver: vier leerlingen van de scholen assisteerden bij het plaatsen van de tijdcapsule in de fundering van één van de nieuw te bouwen woningen.

Na het plaatsen van de capsule stortte wethouder Jan Overweg, samen met Monique Brewster (WSL), Henk Havinga (Koopmans) en Jaap Veerman (de Alliantie), cement over de capsule. Voor deze handeling benadrukte de wethouder nog eens het doel van Groot Agteveld. "We willen met dit project Achterveld met nieuwe instroom een extra impuls geven, maar ook de huidige inwoners de kans bieden in Achterveld te blijven wonen. Zo blijft het dorp levendig, maar behoudt het ook de unieke identiteit van een dorp." Daarnaast riep de wethouder op de verkoop van de woningen te promoten. "Mond-op-mond reclame werkt immers het beste!"

De bouw van 't Erf gaat ondertussen door. Niet eerder had Woningstichting Leusden zo'n strakke planning voor een bouwplan. Zonder onverwacht vertragende omstandigheden is het de bedoeling de woningen al na zeven maanden op te leveren. Eind april is 't Erf klaar!

Ga voor meer foto's van de officiele handeling naar de facebookpagina.